Om oss

Medicago har sedan starten år 1995 erbjudit produkter och tjänster till både företag och forskningsinstitutioner inom områdena för biologi, bioteknik- och farmaci. Vi är specialiserade inom design, utveckling och tillverkning av forskningsreagenser, lektiner, bioaktiva proteiner samt biokemiska och diagnostiska kit, både i standardutförande och i bulk.

Medicago är privatägt, beläget i Uppsala och företaget kännetecknas av att vara flexibelt med korta ledtider. På Medicago finns ett stort engagemang att alltid leverera det allra bästa till sina kunder. Vi har bred kompetens inom biokemi, bioteknik och organisk kemi men även inom projektledning och produktutveckling och kan därför erbjuda skräddarsydda lösningar till just dig. På grund av detta, vår förmåga att alltid leverera innovativa lösningar samt högkvalitativa produkter till våra kunder har vi växt framgångsrikt under de senaste åren. Vi utökar kontinuerligt vår produktportfölj för att kunna möta nya behov och marknader. I takt med att företaget fortsätter att växa så utökar vi även vår närvaro på de utländska marknaderna. För vårt standardproduktsortiment finns just nu via lokala säljagenter i 14 olika länder där målet är att nå ännu flera.

 

Vårt uppdrag

  • Att vara din pålitliga partner i utvecklings- och tillverkningsprocesser av bioreagenser.
  • Att vara engagerade och hängivna i uppgiften att hitta innovativa lösningar genom spetskompetens i forskning och utveckling.
  • Att alltid leverera högsta kvalitet i fråga om produkter och tjänster till våra kunder.
  • Att fokusera på att bredda vårt sortiment av bioreagenser för områdena biologi, bioteknik, diagnostik och farmaci.

 

Produkter

Våra produktområden

SmartBuffers och SmartReagents

Vi utvecklar och tillverkar ett brett sortiment av SmartBuffers och SmartReagents. Dessa forskningsreagenser är av analytisk kvalitet, de är färdigblandade och levereras som behändiga tabletter eller pulverblandningar. SmartBuffers och Reagents sparar värdefull tid som du annars skulle spendera i laboratoriet och samtidigt bidrar de till att öka både precisionen och reproducerbarheten.

Absolute Lectins

Dessa proteiner renas med hjälp av affinitetskromatografi och är därför av mycket hög renhetsgrad. Vi är stolta över att fortfarande vara en av världens primära tillverkare i världen av lektiner. Lektinerna var med i starten av företaget och lade grunden för Medicagos verksamhet. Vår långa erfarenhet och expertis inom lektinframställning gör oss till en ideal partner för specialbeställningar där lektiner ingår.

Immuno Reagents/Diagnostics and Biochemical kits

Detta område innefattar våra monoklonala och polyklonala antikroppar såväl som antigen från virus, bakterier och parasiter. Under det senaste årtiondet har vi byggt upp en solid expertis inom detta viktiga område. Våra diagnostiska kit är baserade på den väl berövade ELISA-tekniken.

Bioaktiva proteiner

Medicago’s bioaktiva proteiner inkluderar det calcium-bindande proteinet Calmodulin och andra proteiner framtagna efter specialbeställning. Vi har gedigen erfarenhet av utveckling av reningsprocesser och framställning av proteiner. Om du inte finner det protein du söker i vårt sortiment så kan vi med största sannolikhet ta fram detta på beställning till dig!

Saponiner

Medicago är en av få tillverkare av saponiner. Saponinerna tillverkas på beställning och levereras i bulk eller annat önskat format och tillhandahålles antingen i farmaceutisk eller diagnostisk kvalitet.

 

Kontraktstillverkning och produktutveckling

This part is image dependent. Please enable images in your browser

Som ett komplement till vårt standardproduktsortiment erbjuder vi kundanpassad tillverkning efter dennes önskemål och specifikationer. Vi kan utföra delar i en tillverkningsprocess eller sköta hela processen från idé till färdig produkt. 

 

ISO Certifieringar

Vi lägger stor vikt vid att vara en pålitlig leverantör med god kvalitet varför vi arbetar enligt vårt kvalitetssystem DIN EN ISO 9001:2015 och 13485:2016 som innebär att dina beställningar hanteras och levereras snabbt, effektivt och på rätt sätt. Vårt mål är alltid att hjälpa Dig att nå framgång.